Even ontstressen met een nazomers recept

vrijdag 30-augustus-2019

Ontstressen begint bij het tot rust brengen van de NMDA-receptor. Een overactieve NMDA-receptor maakt ons extra gevoelig voor prikkels van buitenaf. Gelukkig heeft de natuur talloze gezonde producten in de aanbieding die kunnen helpen de NMDA-receptor te reguleren. In dit nazomerse recept brengen we het beste daarvan voor u samen.

 

Een speciale rol in het tot rust brengen van de gemoederen is weggelegd voor magnesium. Deze stof heeft – naast zijn talloze andere functies – een remmende werking op de NDMA-receptor. Bij stress is deze receptor overactief waardoor men gevoeliger is voor prikkels. Magnesium bevindt zich in plantaardige voeding zoals groene groenten, noten en zuidvruchten. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan magnesium zijn onder andere bosbessen, banaan, braam, avocado en cacao. Hieronder vindt u een heerlijk recept op basis van enkele van deze voedingsmiddelen. Zo draagt voeding bij aan rust in de NMDA-receptor door wat extra magnesium èn biedt het genieten ervan een heerlijk moment van ontspanning. Wij zeggen: win-win!

 

Ingrediënten

Ontbijt of nagerecht voor 4 personen

4 kleine bananen

60 gram pure chocolade (minimaal 85% cacao)

125 gram bosbessen

Optioneel: handje walnoten

Bakpapier

Ovenschaal

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pel de bananen en snijd ze in de lengte een stukje open. Verdeel de chocolade in acht stukjes en duw de chocolade in de insnijding in elke banaan. Scheur van het bakpapier vier stukken af. Leg op elk stuk een met chocolade gevulde banaan en strooi er een kwart van de bosbessen omheen. Vouw het bakpapier dicht tot een pakketje en zet de bananen zoveel mogelijk met de chocolade naar boven in een ovenschaal. Bak de bananen in circa tien minuten in de oven gaar. Strooi de walnoten (indien gewenst) over de bananen ter garnering.

 

Smullen maar!