Over Natura Foundation

Over Natura Foundation

Bij Natura Foundation hebben we een droom: de wereld gezonder maken. We zien het als onze opdracht om de nieuwste inzichten en kennis over de oorzaak en samenhang van symptomen en interventie mogelijkheden te vergroten, te delen en toe te passen. Met de (toegepaste) inzichten en kennis heeft iedereen meer mogelijkheden om zijn gezondheid te vergroten, preventief en curatief.

Natura Foundation heeft de afgelopen 20 jaar meer dan 6.500 therapeuten opgeleid en is daarmee hét toonaangevende kennisinstituut voor orthomoleculaire, nutritionele geneeskunde en klinische Psycho-Neuro-Immunologie (kPNI).

Wij onderzoeken en toetsen wetenschappelijke inzichten over gezondheid. Deze kennis delen we in onze geaccrediteerde opleiding tot Integraal Orthomoleculair Therapeut. Als ook via ons ruim educatie-aanbod in masterclasses, webinars , (online) lesdagen en praktijkbijeenkomsten. In België werken we samen met onze lokale educatiepartner KPNIBelgium.

Lees hier over hoe het begon.

Geschiedenis
Geschiedenis

Geschiedenis

Apotheek der natuur

In de jaren ’60 is het aan de Voorstraat 24 in Numansdorp altijd een drukte van belang. Mensen wachten er geduldig op advies, kruidenthee of tincturen van Hendrik Bogaerds. In de visie van Hendrik is de natuur één grote en fantastische apotheek voor de gezondheid van mensen. Je moet alleen wel weten wat je nodig hebt en hoe je dat uit de natuur haalt. Hendrik weet dat als geen ander. Het merk ‘H.L. Bogaerds’ is zo gewild om zijn constante en hoge kwaliteit, dat Hendrik in 1966 een nieuw bedrijf opricht: Bonusan, met een eigen productiefabriek aan de Groeneweg in Numansdorp.

 

De voorloper van Natura Foundation

Hendrik deelt zijn kennis graag met gezondheidsprofessionals. Ook geeft hij lezingen voor de NWP, de beroepsvereniging voor natuurgeneeskunde, en richt samen met een mede NWP-bestuurslid de Academie voor Natuurgeneeskunde in Hilversum op. De bundel ‘Kruidenweetje’ maakt in 1979 zijn kennis bereikbaar voor iedereen in Nederland.

 

De groei van Natura Foundation

Fast forward naar 1999, kleinzoon Rik Bogaerds richt Natura Foundation op. Een onafhankelijk kennis- en opleidingsinstituut dat wetenschappelijke inzichten over gezondheid onderzoekt, toetst en deelt, onder meer in geaccrediteerde opleidingen en educatieve events. Vanaf 2009 ontstaat er een internationaal podium in Spanje, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en België voor de visie van het merk, en de kennis en kwaliteit van de opleidingen.

Werken Bij

Werken bij

Wie zijn wij?

Natura Foundation is een familiebedrijf met een unieke visie op gezondheid. Door middel van onze geaccrediteerde opleiding Orthomoleculaire Therapie en via een gevarieerd educatie-aanbod zoals webinars en praktijkbijeenkomsten, delen wij onze kennis met één gezamenlijk doel: de wereld gezonder maken. Als toonaangevend kennisinstituut voor orthomoleculaire en nutritionele geneeskunde hebben wij in de afgelopen 20 jaar al meer dan 6000 therapeuten opgeleid. Help jij mee bij het verspreiden van onze kennis? 

Werken bij Natura Foundation betekent een uitdagende job in een enthousiast team van professionals, binnen een relevante branche die volop in beweging is. Kortom geen dag is hetzelfde! 

Bekijk hier onze actuele vacatures.

Samen de wereld gezonder maken

Natura Foundation en Bonusan zijn samen de zichtbare merken in de markt. Natura Foundation verzorgt geaccrediteerde educatie voor de professionele markt van gezondheidsprofessionals, bijvoorbeeld orthomoleculaire therapeuten, diëtisten, fysiotherapeuten, artsen en natuurgeneeskundigen. Bonusan produceert en verkoopt voedingssupplementen. Via deze twee merken geven wij invulling aan onze missie om kennis en inzichten over samenhang, achterliggende oorzaken en interventiemogelijkheden te vergroten, te delen en toe te passen. Zowel op het gebied van voeding, beweging, suppletie als leefstijl. Zo leveren we een belangrijke bijdrage aan de gezondheid van mensen, preventief en curatief.  

Normen & waarden

Wij geloven in elkaar. Elke nieuwe collega wordt met enthousiasme ontvangen en begeleid. Wij werken met een aantal normen en waarden die voor jou – als nieuwe collega – belangrijk zijn. Zo dragen we met z’n allen een steentje bij aan onze cultuur: 

Wij … 

 • Werken met passie aan een gezondere wereld; 
 • Respecteren ieders kwaliteiten; 
 • Geven jou veel verantwoordelijkheid; 
 • Geven jou vertrouwen; 
 • Bieden jou ruimte voor persoonlijke ontwikkeling; 
 • Wij zijn klantgericht en vriendelijk;  
 • Zorgen voor een veilige en gezonde werkplek. 

Wat kun je van ons verwachten?

Werken bij Natura Foundation is heel dynamisch geen dag is namelijk hetzelfde, maar daar krijg je natuurlijk wel iets voor terug. Zodat we samen de energie houden om elke dag het beste uit elkaar en onszelf te halen! 

Naast een passend salaris bieden wij jou ook: 

 • 25 vakantiedagen per jaar en daar bovenop krijg je er nog eens 5 cadeau; 
 • Een pensioenregeling als appeltje voor de dorst; 
 • De mogelijkheid om jezelf te blijven ontwikkelen op diverse manieren zoals het volgen van cursussen en het bijwonen van zowel interne als externe (digitale) kennisevents; 
 • Twee keer per week een variatie aan vers fruit op kantoor; 
 • Korting op jouw fitnessabonnement, zodat je ook thuis aan de bak kan; 
 • Fietsplan om voordelig een fiets aan te schaffen; 
 • Mountainbikes om een rondje door de polder te crossen tijdens de lunchpauze; 
 • Het gemak van een collectieve zorgverzekering; 
 • Een wekelijks aanbod van sportieve activiteiten zoals sportlessen, mindfulness en stoelmassages. 

Vacatures
Vacatures

Vacatures

Docenten

Heb jij een passie voor gezondheid, voeding en beweging en wil je deel uitmaken van ons docententeam? Wij zijn altijd op zoek naar goede docenten. Geïnteresseerd? Stuur dan je CV en motivatie naar hr@naturafoundation.nl. 


Openstaande vacatures

Alle vacatures van Natura Foundation en onze suppletie partner Bonusan zijn te vinden op deze pagina


Open sollicitatie

Natura Foundation is altijd op zoek naar toptalent. Ben jij op zoek naar een uitdagende baan in een dynamische internationale omgeving en heb je daarnaast een passie voor gezondheid, voeding en beweging? Solliciteer dan door middel van een open sollicitatie via hr@naturafoundation.nl. 

Wil je meer informatie, of heb je vragen over een specifieke functie? Neem dan telefonisch contact omet één van onze HR medewerkers via hr@naturafoundation.nl. Wij beantwoorden je vragen graag! 

 

Disclaimer

Conform de wet bescherming persoonsgegevens zullen wij uw sollicitatiegegevens uiterlijk 4 weken na het einde van de sollicitatieprocedure verwijderen. Slechts na uw toestemming te hebben ontvangen zullen wij uw gegevens in portefeuille bewaren voor een termijn van 1 jaar. 

Contact

Contact

Natura Foundation opleidingscentrum
Groeneweg 25A
3281 XB Numansdorp

Postadres
Natura Foundation
Postbus 7279
3280 AB Numansdorp

Vestigingsadres
Natura Foundation
Edisonstraat 64
3281 NC Numansdorp

E: service@naturafoundation.nl

KVK: Rotterdam 23063767

 

Advies nodig bij gezondheidsvragen uit de praktijk?

Ons Advies Team helpt je met je concrete vraag in 15 minuten weer op weg.

Elke werkdag tussen 08:30 en 17:00 telefonisch bereikbaar op +31(0) 186 - 745 001 (keuze 1 in het menu) voor al jouw adviesvragen. 

 

Andere vragen?
We helpen je graag verder via 0186 577 177
Je kan ons telefonisch bereiken van maandag tot en met vrijdag van 08:30 tot 17:00 uur.

Mail ons

Google Maps