Vitamine D en L-tryptofaan: veelbelovende dieetinterventie bij autisme

woensdag 10-september-2014


‘Autisme is een multifactoriële en multigene ziekte waarvan de incidentie toeneemt en waarbij onder meer genetische aanleg, omgeving en zeker ook de darmen en het immuunsysteem (…) een wezenlijke rol spelen.’
- Huub Savelkoul, hoogleraar celbiologie en immunologie, Universiteit van Wageningen

Deze uitspraak deed professor Huub Savelkoul al in 2004. Nu – tien jaar later – wordt zijn visie door steeds meer wetenschappelijk onderzoek onderschreven. Recent zijn er belangrijke moleculaire verbanden blootgelegd tussen vitamine D3, L-tryptofaan, oxytocine en serotonine enerzijds en autismespectrumstoornissen (ASS) anderzijds. Het nieuwe inzicht opent de deur naar een bijwerkingsarme dieetinterventie met vitamine D3 en L-tryptofaan.

Klik hier om het volledige artikel te lezen.

Cookies

Als u verder klikt op onze website, gaat u er ook mee akkoord dat we cookies gebruiken. Daarmee verzamelen we gegevens en volgen we wat bezoekers doen op onze website. Met die informatie verbeteren we onze website en tonen we informatie die aansluit bij wat u interesseert. Als u geen cookies accepteert, kunt u geen video's bekijken of content delen op social media. Meer informatie.

Cookies zelf instellen