Nieuw onderzoek: Gember verbetert insulinegevoeligheid

woensdag 11-juni-2014


De afgelopen jaren zijn er diverse onderzoeken verschenen waaruit blijkt dat gember (Zingiber officinale) bijdraagt aan een betere insulinegevoeligheid. Het nieuwste bewijs is recent gepubliceerd in het vaktijdschrift Complementary Therapies in Medicine. Toediening van 3 gram gemberpoeder per dag leidde bij patiënten met diabetes type 2 tot een significante verbetering op de QUICKI-index voor insulinegevoeligheid. Daarmee heeft het interessante toepassingen bij diabetes type 2.

Klik hier om het volledige artikel te lezen. 

Cookies

Als u verder klikt op onze website, gaat u er ook mee akkoord dat we cookies gebruiken. Daarmee verzamelen we gegevens en volgen we wat bezoekers doen op onze website. Met die informatie verbeteren we onze website en tonen we informatie die aansluit bij wat u interesseert. Als u geen cookies accepteert, kunt u geen video's bekijken of content delen op social media. Meer informatie.

Cookies zelf instellen