Broccoli – van oudst gekweekte groente tot medicijn

maandag 15-juli-2013



Broccoli is een bron van sulforafaan. Sulforafaan is één van de krachtigste bekende detoxificerende stoffen en beschermt cellen tegen diverse ziekten. Om deze reden staan sulforafaan en de groep isothiocyanaten waartoe het behoort onder grote belangstelling bij gezondheidsprofessionals.

Brassica italica wordt onder andere ingezet bij:

  • Helicobacter pylori
  • Cardiovasculaire aandoeningen
  • Preventie van cataract

Voor meer wetenschappelijke achtergrond bij broccoli, leest u onze monografie.

Cookies

Als u verder klikt op onze website, gaat u er ook mee akkoord dat we cookies gebruiken. Daarmee verzamelen we gegevens en volgen we wat bezoekers doen op onze website. Met die informatie verbeteren we onze website en tonen we informatie die aansluit bij wat u interesseert. Als u geen cookies accepteert, kunt u geen video's bekijken of content delen op social media. Meer informatie.

Cookies zelf instellen