Lees onze monografie over maca (Lepidium meyenii)

maandag 13-mei-2013

Maca (Lepidium meyenii) is een hoog in het Andesgebergte groeiend Peruviaans knolgewas dat behoort tot de knolgewassen van de familie Brassicaceae. Mede vanwege de uitwerking op energie, uithoudingsvermogen, libido en vitaliteit is maca ook bekend onder de naam ‘Peruviaanse ginseng’, of ‘ginseng van de Andes’. De maca is de enige eetbare plant die onder extreme weersomstandigheden en op een hoogte tussen de 3000 en 4000 meter kan overleven. De wortels van de plant zijn zeer voedzaam en worden al duizenden jaren door de plaatselijke bevolking bij bijna elke maaltijd gebruikt.

Maca kan onder andere worden ingezet bij:

  • Peri- en postmenopauzale klachten
  • Botontkalking
  • Pre-menstrueel syndroom (PMS)
  • Hormonale disbalans
  • Vruchtbaarheid

Dosering
De aanbevolen dosering bij gezonde volwassenen is 1500 tot 3000 mg gepulveriseerde macaknol per dag. Als extract kan met een (veel) lagere dosering (enkele honderden milligrammen) worden volstaan, afhankelijk van de mate van concentratie van het extract. Voor een stabiel therapeutisch effect is het raadzaam voor een gestandaardiseerd extract te kiezen, bij voorkeur gestandaardiseerd op bètasitosterol of andere sterolen.

Voor meer wetenschappelijke achtergrond bij maca, leest u onze monografie.

Cookies

Als u verder klikt op onze website, gaat u er ook mee akkoord dat we cookies gebruiken. Daarmee verzamelen we gegevens en volgen we wat bezoekers doen op onze website. Met die informatie verbeteren we onze website en tonen we informatie die aansluit bij wat u interesseert. Als u geen cookies accepteert, kunt u geen video's bekijken of content delen op social media. Meer informatie.

Cookies zelf instellen