Monografie groene thee

maandag 15-april-2013

Groene thee wordt al 5000 jaar in China gedronken. Het is van dezelfde plant afkomstig als zwarte thee. Groene theebladeren worden echter licht gestoomd voordat ze worden gedroogd, waardoor de fermentatie-enzymen worden geïnactiveerd en fermentatie niet optreedt. Uit diverse epidemiologische studies naar de consumptie van ongefermenteerde groene thee komen sterke aanwijzingen naar voren voor een beschermend effect bij een groot aantal serieuze aandoeningen.

U kunt groene thee onder anderen inzetten bij:

  • cardiovasculaire aandoeningen
  • vrijeradicaalpathologieën
  • hypercholesterolemie
  • atheroscleroseinfecties (bacterieel en viraal)
  • leverfunctiestoornissen

Klik hier voor meer informatie.

Cookies

Als u verder klikt op onze website, gaat u er ook mee akkoord dat we cookies gebruiken. Daarmee verzamelen we gegevens en volgen we wat bezoekers doen op onze website. Met die informatie verbeteren we onze website en tonen we informatie die aansluit bij wat u interesseert. Als u geen cookies accepteert, kunt u geen video's bekijken of content delen op social media. Meer informatie.

Cookies zelf instellen