Monografie Brassica italica

maandag 15-oktober-2012

In onze kennisbank vindt u nog veel meer informatie over werkingsstoffen. Klik op de onderstaande link om meer te weten te komen over de wetenschappelijke onderbouwing.

-      Brassica italica


Omdat de oudste broccolivarianten al gekweekt werden in de Romeinse tijd, wordt broccoli ook wel de Italiaanse Brassica (Brassica oleracea italica) genoemd. Deze koolvariëteit is vanuit Italië aan een zeer succesvolle opmars over de wereld begonnen. Naast het feit dat het een zeer smakelijke groente is, staat broccoli ook in de wetenschappelijke belangstelling omdat het van alle koolsoorten de hoogste concentraties bevat van zwavelhoudende bestanddelen met een krachtige therapeutische werking: de glucosinolaten en met name de daarvan afgeleide verbindingen (o.a. isothiocyanaten, sulforafaan, indolen).
Lees meer

Al onze monografieën geven een gedetailleerd beeld van één specifieke werkingsstof, zijn gebaseerd op gedegen onderzoek en van een uitgebreide literatuurlijst voorzien. Zo vindt u uitsluitend betrouwbare informatie over werkingsmechanismen, (contra)indicaties, synergisme, bijwerkingen, dosering en nog veel meer onmisbare zaken voor uw therapeutische of geneeskundige praktijk.

Cookies

Als u verder klikt op onze website, gaat u er ook mee akkoord dat we cookies gebruiken. Daarmee verzamelen we gegevens en volgen we wat bezoekers doen op onze website. Met die informatie verbeteren we onze website en tonen we informatie die aansluit bij wat u interesseert. Als u geen cookies accepteert, kunt u geen video's bekijken of content delen op social media. Meer informatie.

Cookies zelf instellen