Monografie Wilde oregano olie

maandag 1-oktober-2012

In onze kennisbank vindt u nog veel meer informatie over werkingsstoffen. Klik op de onderstaande link om meer te weten te komen over de wetenschappelijke onderbouwing.

-      Wilde oregano olie


Wilde oregano (Origanum vulgare) behoort tot de groep van Lamiaceae waartoe ook rozemarijn, tijm en munt behoren. Origanum is de klassieke Griekse naam welke is afgeleid van de woorden ‘Oros’ (‘Berg’) en ‘Ganos’ (‘Vreugde’) die verwijzen naar de mooie verschijning in de bergen, ofwel van ‘Origanon’ dat ‘bitter kruid’ betekent.

Wilde oregano (Origanum vulgare), verwarrend genoeg ook wel “wilde marjolein” genoemd, is een kruid dat rijk is aan het fenol carvacrol dat  zich kenmerkt door een pittige bittere smaak met een lichte warmtesensatie. Dit in tegenstelling tot Origanum majorana of echte marjolein dat ook wel zoete oregano wordt genoemd en veel in de keuken wordt gebruikt, maar minder rijk is aan therapeutische substanties. Ter onderscheiding van zoete oregano c.q. echte marjolein wordt in deze tekst voor de bittere (en carvacrolrijke) Origanum vulgare de term “wilde oregano” gebruikt. 

Lees meer

Al onze monografieën geven een gedetailleerd beeld van één specifieke werkingsstof, zijn gebaseerd op gedegen onderzoek en van een uitgebreide literatuurlijst voorzien. Zo vindt u uitsluitend betrouwbare informatie over werkingsmechanismen, (contra)indicaties, synergisme, bijwerkingen, dosering en nog veel meer onmisbare zaken voor uw therapeutische of geneeskundige praktijk.

Cookies

Als u verder klikt op onze website, gaat u er ook mee akkoord dat we cookies gebruiken. Daarmee verzamelen we gegevens en volgen we wat bezoekers doen op onze website. Met die informatie verbeteren we onze website en tonen we informatie die aansluit bij wat u interesseert. Als u geen cookies accepteert, kunt u geen video's bekijken of content delen op social media. Meer informatie.

Cookies zelf instellen