Praktische Informatie

Module 1: Voeding & Preventie (IOT10)

De opleiding Integraal Orthomoleculaire Therapeut is speciaal voor gezondheidsprofessionals die orthomoleculaire behandelingen willen aanbieden. In de module (IOT10) ‘voeding en preventie’ leer je integraal en evolutionair denken en handelen om als orthomoleculair therapeut de gezondheid van jouw cliënt te bevorderen. Verspreid over acht lesdagen behandelen we:

 • Macro- en micronutriënten in voeding: hun functie in het lichaam en de verhoudingen en hoeveelheden waarin ze gegeten (moeten) worden
 • De toepasbaarheid van diverse moderne diëten en voedingsadviezen: de verschillen en overeenkomsten tussen de schijf-van-vijf, mediterrane voeding, het ketogeen dieet en oervoeding
 • Spijsvertering: de invloed van voeding op de functie van organen zoals de mond, de maag, de darmen en de lever
 • Fytotherapeutica
 • Ontgifting en biotransformatie: de rol van darmbacteriën binnen ons organisme en de invloed op de werking van het spijsverteringsstelsel
 • Microbioom en lever: het belang van een goed functionerende lever met betrekking tot voeding, de oorzaken waarom deze vaak niet goed functioneert en het verschil tussen fase 1 en 2 van de biotransformatie

Tijdens ‘voeding en preventie’ wordt de basis gelegd voor de oorzaakgerichte behandeling die de orthomoleculaire therapie kenmerkt. In module twee maak je vervolgens kennis met energie en systeemdenken, waarna de kennis van de eerste twee modules samenkomt in module drie. Hierin kijken we naar ziektebeelden, de behandeling daarvan en de preventie van veelvoorkomende klachten.

Module 2 gaat op 28 februari 2024 van start. Module 3 gaat 4 september 2024 van start. 

Voor wie is de opleiding Integraal Orthomoleculaire Therapeut?

De opleiding Integraal Orthomoleculaire Therapeut is speciaal bedoeld voor iedereen die werkzaam is in of betrokken bij de gezondheidszorg en graag wil weten hoe voeding, beweging en suppletie effectief kunnen worden ingezet voor het verbeteren en vergroten van gezondheid. Kennis over anatomie, fysiologie en pathologie is gewenst. Deze basiskennis zorgt ervoor dat docenten sneller verdieping kunnen opzoeken. De opleiding bestaat uit acht lesdagen van 9.30 - 17.00 uur die deels live en deels via Zoom te volgen zijn. Onze opleiding is mede daardoor goed te combineren met een baan of de actieve praktijk.

Kennismaken met onze opleiding?

Wil je meer weten over de opleiding? Bekijk dan onze on demand webinar over de opleiding; helemaal gratis. Tijdens dit webinar nemen we je mee in de opbouw van de opleiding en kan je kennismaken met onze docenten. Dit webinar is het ideale moment om kennis te maken en meer te weten te komen over Natura Foundation en de opleiding zelf. De e-learning is 6 weken beschikbaar en bekijk je dus op het moment dat jou past.

 

Investering

 • De normale prijs voor module 1 "Voeding en Preventie" is € 999,-.
 • Bij betaling in termijnen betaal je 3 x € 350,-. Je betaalt dan € 1050,- in totaal.
 • Bij inschrijving op de totale opleiding (alle 3 modules) en betaling in één keer, ontvang je 5% korting op het totaalbedrag (€ 3324,05 in plaats van € 3499,-)
 • Onze opleiding is vrijgesteld van BTW.

Docenten

"Wanneer de oorzaak van de ziekte of klacht aangepakt wordt in plaats van de symptomen te bestrijden, kan het lichaam de gelegenheid krijgen om zichzelf te herstellen."

Klik hier voor meer informatie over Margo Peinemann

Margo Peinemann

Klik hier voor meer informatie over Louisette Blikkenhorst

Louisette Blikkenhorst

Als je meer in lijn met jouw natuur gaat leven, door te eten en leven op een manier die bij je past, dan gaat je lijf het snappen en kunnen chronische klachten oplossen.

Klik hier voor meer informatie over Chantal Brandt, van den -Simons

Chantal Brandt, van den -Simons

"Niets is wat het lijkt! Denk voor jezelf en laat je niet misleiden. Kijk verder dan je neus lang is, maar zoek het ook niet te ver. De oplossing ligt vaak dichterbij dan je denkt. Dat geldt voor veel dingen, maar vooral ook voor gezondheid."

Klik hier voor meer informatie over Fien Demeulemeester

Fien Demeulemeester

Klik hier voor meer informatie over Sophie Kuizenga

Sophie Kuizenga

We tanken geen diesel in een benzine motor, toch? Dan loopt de motor vast. Hetzelfde geldt voor ons lijf: voed je lijf in plaats van (alleen) te vullen. Op deze manier krijg je er goede energie voor terug en kan het lichaam zich weer gaan herstellen.

Klik hier voor meer informatie over Bodile Overdevest

Bodile Overdevest

Programma

1: Introductie: voeding, beweging en gedrag - toen en nu

2: Macronutriënten

3: Micronutriënten - vitaminen

4: Micronutriënten - mineralen

5: Fytotherapie

6: Spijsvertering, maag en darm

7: Microbioom

8: Lever, ontgifting en biotransformatie

Datum en locatie

Datum en locatie

Dinsdag 26-09-2023 - Numansdorp + livestream

Woensdag 27-09-2023 - Numansdorp + livestream

Woensdag 11-10-2023 - Online

Donderdag 12-10-2023 - Online

Maandag 06-11-2023 - Online

Dinsdag 07-11-2023 - Online

Maandag 20-11-2023 - Numansdorp + livestream

Dinsdag 21-11-2023 - Numansdorp + livestream

Locatie(s)

Opleidingscentrum Numansdorp (hybride les)
Groeneweg 25 A, Numansdorp + livestream

Online NL
, Online

Parkeerinformatie

Kom je met de auto, dan kan je parkeren aan de achterzijde van ons Opleidingscentrum. Staat het daar vol? Dan kun je terecht bij het parkeerterrein ter hoogte van de Vlielanderstraat 10. Vanaf daar is het een kleine 2 minuten lopen naar het pand. Hiermee voorkomen we ook dat we onze buren tot last zijn. Dank voor je begrip.

Accreditatie

Accreditaties

 • KTNO: Nascholing

 • LVNT: Nascholing

 • BBOW-APSO: Accreditatie is goedgekeurd en als toelating bevestigd

 • MBOG: Nascholing
  De totale studiebelasting van de gehele opleiding (3 modules) is 54 ECT.
  Beschikt u over een actieve BIG registratie? Met de afronding van de volledige IOT kunt u een verzoek om toelating bij de MBOG indienen. Kijkt u voor verdere informatie op de website van de MBOG.

 • NWP: Accreditatie is goedgekeurd en als toelating bevestigd
  De totale studiebelasting van de gehele opleiding (3 modules) is 54 ECT. De afronding van de volledige OT, samen met het MBK-diploma, geeft u toegang tot het lidmaatschap van de NWP. Kijkt u voor verdere informatie op de website van de NWP.

 • NWP: Nascholing

 • ADAP: Nascholing

 • CAT: Bij- en nascholing