Praktische Informatie

E-learning: de behandeling van spijsverteringsproblemen

Meer dan 3,5 miljoen Nederlanders hebben spijsverteringsklachten. De spijsvertering begint al in de mond en verloopt via de maag en de darmen. Ook de alvleesklier en de galblaas spelen een rol. Dat betekent dat het op nogal wat plekken mis kan gaan. Een tekort aan spijsverteringsenzymen, een tekort aan maagzuur of een niet optimaal microbioom zijn allemaal voorbeelden die de spijsvertering kunnen verstoren. De oorzaken liggen voor een groot deel in onze Westerse leefstijl: verkeerde voeding, stress, te weinig bewegen en omgevingstoxines. 

In deze e-learning gaan we dieper in op de oorzaken van spijsverteringsproblemen. Kennis over fysiologie en de invloed van voeding, leefstijl en suppletie op ons lichaam wordt bekend verondersteld. We verdiepen ons in de verschillende onderdelen van het spijsverteringsstelsel en in de werking daarvan. Hoe behoren de maag, darmen, galblaas en pancreas te werken? Hoe herken je een verstoorde werking? Wat zijn oorzaken van een verstoorde werking en hoe zorg je dat de functie van deze organen weer wordt hersteld? Je leert praktische interventies (voeding, leefstijl en suppletie) inzetten om het natuurlijk herstelvermogen te activeren en de spijsvertering tot rust te brengen en te optimaliseren. 
Let op: deze lesdag maakt deel uit van module 1 van onze opleiding Integrale Orthomoleculaire Therapie. Ben je momenteel cursist van deze opleiding of heb je deze recent gevolgd, dan maakt(e) deze lesdag al onderdeel uit van je lesprogramma.


In deze e-learning behandelen we:

 • Hoe de spijsvertering werkt en welke organen daarin een rol spelen  
 • Wat oorzaken en symptomen zijn een verstoorde spijsvertering  
 • Welke gevolgen spijsverteringsproblemen hebben voor de gezondheid 

Deze e-learning is bedoeld voor:

 • Gezondheidsprofessionals met kennis van fysiologie en de invloed van voeding en leefstijl op ons lichaam 
 • Behandelaars die in hun praktijk regelmatig cliënten zien met maagproblemen, afwijkende ontlasting, buikpijn, nutriëntentekorten, weinig energie, hoofdpijn, misselijkheid, stress  
 • Therapeuten die op een holistische manier naar gezondheid kijken en het herstelvermogen van het lichaam willen activeren met natuurlijke interventies zoals leefstijl, voeding en suppletie  
 • Deze lesdag maakt deel uit van module 1 van onze opleiding Integrale Orthomoleculaire Therapie. Ben je momenteel cursist van deze opleiding of heb je deze recent gevolgd, dan maakt(e) deze lesdag al onderdeel uit van je lesprogramma.

Na deze e-learning weet je:

 • Wat de pathologie is van een verstoorde spijsvertering  
 • Wat de functie is van de een goede spijsvertering in onze gezondheid  
 • Welke praktische interventies (voeding, leefstijl en suppletie) je kunt inzetten om de spijsvertering weer tot rust te brengen en te optimaliseren 

Praktische informatie

 • e-learning: Deze cursus is een e-learning programma. Met e-learning volg je de cursus online op het moment dat jou past. Je krijgt toegang tot onze online leeromgeving met videomateriaal en de inhoudelijke presentatie. Na je aanmelding heb je 6 weken toegang tot dit materiaal. Binnen deze periode start, pauzeer en vervolg je de cursus op jouw moment.
 • Duur: 7 uur
 • Prijs: € 105,- exclusief btw
 • Certificaat: voor deze e-learning is accreditatie aangevraagd. Na voltooiing ontvang je binnen 7 dagen automatisch een certificaat van deelname in de online leeromgeving.

Meld je hier aan
Docenten

Klik hier voor meer informatie over Sophie Kuizenga

Sophie Kuizenga

Datum en locatie

Datum en locatie

Maandag 16-10-2023

Locatie(s)

E-learning
, Online leeromgeving

Parkeerinformatie

Accreditatie

Accreditaties

 • KTNO: Accreditatie is aangevraagd