Hoe is je passie voor orthomoleculaire geneeskunde ontstaan?

In de allereerste lesdag van de IOT zei Margo Peinemann, pas maar op, dit wordt een verslaving en ze had helemaal gelijk. Het is toch verslavend als je de logica van gezondheid doorziet. Daarbij blijft (orthomoleculaire) geneeskunde een vak waar je in kunt blijven verdiepen en over kan blijven verbazen.

 

Wat zou elke gezondheidsprofessional moeten weten volgens jou?

Als orthomoleculair therapeut genees je geen cliënten, dat doet de client zelf. De client is zelf expert van zijn eigen lichaam. Dit heeft mij geholpen niet de hele genezing van iemand op mijn eigen schouders te nemen. Het belangrijkste is om een client te helpen bij het begrijpen van zijn situatie en de tools geven om deze positief te beïnvloeden.

 

Welke vraag stellen therapeuten het vaakst aan je?

Het meeste wordt gevraagd om een protocol met een supplement en een dosis. Het belangrijkste blijft altijd de basis van gezondheid, gevarieerde voeding, voldoende beweging en ontspanning, een sterk bioritme en het ervaren van zingeving.

 

Wanneer rijd je aan het einde van de dag tevreden naar huis?

Als ik mooie gesprekken heb gehad, iets heb geleerd, gevarieerd heb gegeten, rustmomentjes tussendoor heb genomen en niet teveel heb stilgezeten.

 

Welke opleidingen heb je zelf gevolgd?

Ik heb zelf de IOT gevolgd en daarna de opleiding tot kPNI-therapeut bij Natura Foundation. Op dit moment ben ik bezig met de master Evidence Based Practice in Healthcare in Amsterdam bij AMC/UvA.

 

Wat doe je naast doceren nog meer?

Ik ben graag aan het hardlopen of boksen, maak wandelingen in de natuur, ga met mijn kinderen naar de bacteriën in Micropia, houd van koken en maak graag mijn eigen kimchi.

 

Waar ben je trots op?

Ik ben trots dat ik elke dag mag werken om de wereld een beetje gezonder te maken. Dat ik elke dag veel mag leren door cliënten en collega’s door in vertrouwen gesprekken te voeren. Er is helaas een grote golf van ongezondheid en er zijn veel gezondheidsprofessionals nodig om daar tegen te werken, ik ben trots dat ik er daar één van ben.

 

Wat is je droom?

Ik wens iedereen een simpel leven, met minder moeten, lieve vrienden en familie, meer leven met de natuur, lekker en gezond eten en een grote glimlach.