FAQ Webinars

  • Voor iedere gezondheidsprofessional die graag wil weten hoe voeding, beweging en suppletie effectief kunnen worden ingezet voor het verbeteren en handhaven van gezondheid.

  • Op het moment dat je je inschrijft voor één van onze webinars via onze website, ontvang je per e-mail een bevestiging van onze partner WebinarGeek. In deze bevestiging vind je een link waarop je kunt klikken om het webinar te bekijken. Ook ontvang je ongeveer 1 uur voor start een herinneringsmail met hierin de link naar het webinar.

    Heb je geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer dan je spambox. Staat hij hier ook niet in? Neem dan contact met ons op via service@naturafoundation.nl.

  • Heb je je ingeschreven voor het webinar? Dan ontvang je na afloop en uiterlijk binnen 2 weken een terugkijklink. Deze is tot 6 weken na de uitzenddatum geldig. Zorg ervoor dat je ons e-mailadres (service@naturafoundation.nl) toevoegt aan jouw adresboek zodat de mail niet in de spambox belandt.

  • Heb je je ingeschreven voor het webinar? Dan ontvang je na afloop en uiterlijk binnen twee weken een mail met zowel de presentatie als terugkijklink van het webinar. Zorg ervoor dat je ons e-mailadres (service@naturafoundation.nl) toevoegt aan jouw adresboek zodat de mail niet in de spambox belandt.

  • Wanneer je minimaal 80% van het live webinar hebt bekeken, ontvang je binnen twee weken van ons een e-mail met een bewijs van deelname. We verstrekken het bewijs van deelname eenmalig.

  • Heb je een specifieke vraag over een product of hulp nodig bij het samenstellen van een integraal behandelplan? Dan kun je met jouw vragen terecht bij het adviesteam van onze suppletiepartner Bonusan. Je kunt je vraag stellen via service@bonusan.nl of neem op werkdagen tussen 08.30 en 17.00 telefonisch contact op via 0186-745001.

  • Dit kan zijn omdat je niet live minimaal 80% van het webinar hebt gekeken. Ook bij het openen van een ander tabblad of venster word je niet geregistreerd als live kijker en ontvang je na afloop geen certificaat.