The Gut Feeling

Een goede gezondheid begint in de darm. Daarom vindt u op deze pagina alles over de darmen, gerangschikt op de categorieën ‘Gezondheidsbehoud’, ‘Quick wins’, ‘Herstel’ en ‘Diepere oorzaken’. Zo kunt u altijd vinden wat u zoekt. Klik op één van de bollen hierboven om naar een categorie te gaan.

The Gut Feeling

Als de darm niet goed functioneert, kunnen gezondheidsklachten ontstaan. Deze klachten kunnen worden veroorzaakt door problemen met de vertering, een onevenwichtige voeding of sluimerende infecties. Het is dan van belang om het lichaam gericht een handje te helpen met voeding en suppletie.

The Gut Feeling

De juiste interventie, gericht is op duurzaam herstel, is belangrijk om de werking van de darm te herstellen. Zo kan een minder goed functionerende darm verschillende oorzaken hebben. We bieden gerichte oplossingen zodat u kunt achterhalen wat de oorzaken zijn en hoe u de darm kunt herstellen.

The Gut Feeling

Niet zelden ligt er een diepere oorzaak ten grondslag aan het niet optimaal functioneren van de darm. Zo kan psychosociale stress ten grondslag liggen aan een leaky gut en een depressie kan zijn oorzaak vinden in een langdurig verstoord en onevenwichtig microbioom.

The Gut Feeling

De mens is één groot systeem en in onze darmen komt alles samen: voeding en bacteriën, zenuwstelsel en immuunsysteem, ziekte en gezondheid. Begint wat we voelen, denken en doen allemaal in de darm?

Binnen het thema The Gut Feeling onderzoeken we de diepere oorzaken van fysieke en mentale gezondheidsproblemen met betrekking tot de darmen. We bieden quick wins én behandelplannen voor de serieuze gezondheidsprofessional. Op deze pagina vindt u alle artikelen, monografieën, cursussen, webinars en workshops die in het teken staan van dit boeiende onderwerp. Gerangschikt op de categorieën ‘Gezondheidsbehoud’, ‘Quick wins’, ‘Herstel’ en ‘Diepere oorzaken’, zodat u altijd kunt vinden wat u zoekt.

Download ook het gratis whitepaper: Een goede gezondheid begint in de darm. Hierin leggen we u precies uit waarom de darmen nu zo belangrijk zijn voor onze gezondheid. 

U leert over:

e-book downloaden

Wat zegt uw ontlasting over uw gezondheid?

Vraag de gratis diagnosekaart aan

Behoud goede gezondheid

Een goede gezondheid begint met een optimale werking van de darm. Helaas klinkt dat een stuk eenvoudiger dan het is. Darmproblemen zijn eerder regel dan uitzondering: diarree, winderigheid, buikpijn, verstopping, een opgeblazen gevoel – wie heeft er (op zijn tijd) géén last van? Invloeden vanuit onze omgeving, zoals voeding en stress, hebben veel invloed. Het behoud van een goede darmgezondheid begint daarom altijd met een goed doordachte leefstijl. We vertellen u graag wat u preventief kunt doen. Lees hier onze artikelen over het behoud van een goed functionerende darm, bekijk ons educatie-aanbod en ontdek met welke stoffen u een goede darmfunctie kunt ondersteunen.

Artikelen

Leefstijlfactoren zoals gezonde voeding, stressreductie en gerichte suppletie zijn bepalend voor het behoud van een goede darmfunctie en daarmee het behoud van gezondheid. Lees wat u kunt doen om de darm zo goed mogelijk te ondersteunen.

Educatie

Heeft u behoefte aan meer uitleg en praktische handvatten voor het behoud van een goede darmfunctie? Bekijk dan onze interessante webinars en cursussen. Klik op de button hieronder om naar ons volledige educatie-aanbod te gaan.

Monografieën

Gerichte suppletie kan bijdragen aan het behoud van een goede gezondheid. Welke stoffen kunt u inzetten voor het behoud van een goede gezondheid van de darmen? Ontdek het in onze wetenschappelijk onderbouwde monografieën. 

Quick win

Als de darm niet goed functioneert, kunnen gezondheidsklachten zoals spijsverteringsklachten, vermoeidheid en depressieve gevoelens ontstaan. Deze klachten kunnen worden veroorzaakt door problemen met de vertering, of door bijvoorbeeld een onevenwichtige voeding. Maar ook sluimerende infecties kunnen ons – aanvankelijk ongemerkt – fysiek en mentaal behoorlijk belasten. Het is dan van belang om het lichaam gericht een handje te helpen met voeding en suppletie. Lees in onze artikelen over de quick wins die u kunt inzetten, bekijk ons educatie-aanbod en ontdek met welke stoffen u de darm weer op de juiste koers krijgt.

Artikelen

Als de darm niet goed functioneert, kunnen gezondheidsklachten ontstaan. Het is dan van belang om het lichaam gericht een handje te helpen. ​Met behulp van quick wins kunt u snelle verlichting bieden. Lees hier wat u kunt inzetten voor snelle ondersteuning van de darm.

Educatie

Heeft u behoefte aan een meer diepgaande uitleg over de quick wins die u kunt inzetten voor herstel van een goede werking van de darm? Bekijk onze interessante webinars en cursussen. Klik op onderstaande button om ons volledige educatie-aanbod te bekijken.

Monografieën

Welke stoffen kunt u inzetten voor een snelle ondersteuning van de darm? Gerichte suppletie kan bijdragen aan snelle verlichting van klachten. We delen onze kennis graag met u in onze wetenschappelijk onderbouwde monografieën. 

Kies de juiste interventie met het darmherstelplan

Gratis herstelplan darmen

Herstel

Een quick win is een slimme interventie om het systeem snel te ondersteunen, maar biedt vaak geen volledige oplossing. Om de werking van de darm te herstellen, zodat gezondheidsklachten blijvend verdwijnen, is het van belang de juiste interventie te kiezen die gericht is op duurzaam herstel. Zo kan een minder goed functionerende darm verschillende oorzaken hebben. We bieden gerichte oplossingen zodat u kunt achterhalen wat de oorzaken zijn en vertellen u wat u kunt doen om problemen in de darm op te lossen. Lees onze artikelen, bekijk ons educatie-aanbod en ontdek met welke stoffen u een goede werking van de darm kunt herstellen.

Artikelen

Hoe herstelt u de werking van de darm, zodat gezondheidsklachten permanent verdwijnen? Welke interventies op het gebied van voeding, beweging, stressreductie en suppletie kunt u inzetten? 

Educatie

Wilt u meer weten over hoe u de darm het best kunt herstellen, zodat gezondheidsklachten blijvend verdwijnen? Bekijk dan onze interessante webinars en cursussen. Bekijk het educatie-aanbod via onderstaande button.

Monografieën

Gerichte suppletie is één van de interventies die bijdragen aan optimaal herstel van de darm. Maar welke interessante stoffen kunt u daar allemaal voor inzetten? Lees het in onze wetenschappelijk onderbouwde monografieën. 

Diepere oorzaken

Niet zelden ligt er een diepere oorzaak ten grondslag aan het niet optimaal functioneren van de darm. Zo kan psychosociale stress ten grondslag liggen aan een leaky gut, een darm die stoffen doorlaat die niet in het lichaam horen te komen. En een depressie kan zijn oorzaak vinden in een langdurig verstoord en onevenwichtig microbioom, dat negatief inwerkt op de darm-hersenas. Kortom: voor duurzaam herstel is het essentieel om ook de diepere oorzaken aan te pakken. Lees onze artikelen over het herstel van diepere oorzaken, bekijk ons educatie-aanbod en ontdek welke stoffen u daarbij kunt inzetten.

Artikelen

Leefstijlfactoren zoals gezonde voeding, het beperken van stress en gerichte suppletie, zijn altijd onderdeel van het herstel van dieper gelegen oorzaken. Lees wat u kunt doen om de darm weer goed te laten werken om een optimale gezondheid te bereiken.

Educatie

Heeft u behoefte aan een meer diepgaande uitleg over invloeden op het functioneren van de darm? Bekijk dan onze interessante webinars en cursussen. Klik op de button hieronder voor ons volledige educatie-aanbod.

Monografieën

Lees hier welke stoffen u kunt inzetten voor het herstel van diepere oorzaken, zoals psychosociale stress en depressie. In de monografieën leest u de onderbouwing van de toepassing van de stof.