Meest gestelde vragen (FAQ): opleiding Integrale Orthomoleculaire Therapie (IOT)

 • Deze opleiding is specifiek bedoeld voor iedereen die werkzaam is in -  of betrokken bij - de gezondheidszorg en wil weten hoe voeding, beweging en suppletie effectief kunnen worden ingezet voor het verbeteren en handhaven van gezondheid. Dat maakt de opleiding interessant voor bijvoorbeeld natuurgeneeskundigen, osteopaten, diëtisten, artsen, fysiotherapeuten, verpleegkundigen en psychologen.

  Wil je alvast een introductie bekijken van onze hoofddocent Margo Peinemann, meld je dan nu aan voor de gratis E-learning ‘inleiding in de opleiding Integraal Orthomoleculair Therapeut

 • Kennis over anatomie, fysiologie en pathologie is gewenst als toelatingsadvies. Wij raden je sterk aan om eerst de opleiding medische basiskennis af te ronden. Zo borgen wij de basiskennis van de cursisten waardoor er een gelijk basisniveau in de groep is.

  Dankzij onze samenwerking met Con Amore kunnen wij onze studenten 75 euro korting aanbieden voor de opleiding medische basiskennis! De code die je hiervoor kunt gebruiken is CA-MBK-NF-22. Je kan de code invullen in het opmerkingsveld van het inschrijfformulier. Het wordt een dag later in mindering gebracht op je betaling.

 • Ja, vanwege de opbouw van de lesstof.

 • De volgende beroepsverenigingen accrediteren deze opleiding en afzonderlijke modules als nascholing en/of toelating.

  KTNO : Nascholing
  VNT : Nascholing
  BBOW-APSO : Accreditatie is goedgekeurd en als toelating bevestigd
  MBOG : Nascholing
  MBOG : Accreditatie is goedgekeurd en als toelating bevestigd.
  Voor cursisten met een HBO-diploma en een BIG-registratie, die de volledige IOT-opleiding afronden, dient deze opleiding als toelating bij de MBOG.
  NWP : Nascholing
  NWP : Accreditatie is goedgekeurd en als toelating bevestigd.

  Voor cursisten met een HBO-diploma en een BIG-registratie, die de volledige IOT-opleiding afronden, dient deze opleiding als toelating bij de NWP.

  Voor meer informatie kun je terecht bij de websites van de beroepsverenigingen.

   

 • Tijdens de opleiding krijg je opdrachten mee die je in de praktijk uitvoert. Met die opdrachten bouw je een (digitaal) portfolio op. Je laat daarmee zien in hoeverre je de noodzakelijke kennis en vaardigheden beheerst.
  Na het afronden van module 3 maak je op basis van het eindportfolio format een persoonlijk eindportfolio. Er volgt een 10 minuten eind beoordelingsgesprek. Tijdens dit 10 minuten gesprek beoordeelt de docent of je de lesstof voldoende beheerst en kan toepassen volgens onze examinering. Je krijgt daarna direct de uitslag!
  Bij een onvoldoende beoordeling krijg je 1 herkansing om onderdelen te herstellen en/of aan te vullen.

 • Onze docenten combineren een wetenschappelijke achtergrond en didactische vaardigheden met jarenlange praktijkervaring en eigen wetenschappelijk onderzoek. Je doet dus niet alleen gedegen kennis op, maar leert ook hoe je die in de praktijk kunt toepassen.

 • De opleiding Orthomoleculaire Therapie is in 2019 opnieuw samengesteld. Om de naam van de opleiding beter aan te laten sluiten op de inhoud hebben we gekozen voor de naam Integrale Orthomoleculaire Therapie. 

 • Wij raden 8 tot 10 uur per week zelfstudie aan. Een deel van de portfolio-opdrachten kun je tijdens je werk als gezondheidsprofessional uitvoeren. Het werkelijke aantal benodigde uren is sterk afhankelijk van individuele (voor)kennis, capaciteiten en ervaring. De opleiding valt goed te combineren met een baan, actieve praktijk en een gezin.

 • Om je alvast een voorproefje te geven, kun je hieronder geheel vrijblijvend het eerste hoofdstuk incl. opdracht 1 downloaden uit het volledig vernieuwde lesboek.

  Downloaden

 • Na betaling krijg je uiterlijk 14 dagen voor aanvang van de opleiding toegang tot de online leeromgeving. Tijdens de opleiding heb je 24/7 toegang tot de lesmaterialen en alle voordelen van de online leeromgeving. De terugkijk-linken blijven tot 1 jaar na het afronden van de laatste lesdag nog te bekijken.

   

   

 • Wanneer je een lesdag mist door bijvoorbeeld ziekte, kun je deze bekijken via de terugkijklink. De terugkijklink wordt binnen 2 werkdagen na het lesblok in de online leeromgeving geplaatst en is tot een jaar na afloop van de module te bekijken. Dit moet wel altijd even schriftelijk doorgegeven worden aan onze Klantenservice. Dat kan via info@naturafoundation.nl.

 • Je ontvangt een factuur 4 weken voor aanvang van de opleiding.
  Heb je gekozen voor betaling in 3 termijnen dan ontvang je 1 factuur, met daarop 3 termijnen.
  De 1e termijn wordt 4 weken voor aanvang van de opleiding geïncasseerd. De 2e termijn wordt bij aanvang van de eerste lesdag geïncasseerd. De 3e termijn wordt 4 weken na de start van de opleiding geïncasseerd.

 • Het maken van beeld- en geluidsopnamen tijdens de lessen is niet toegestaan in verband met de auteurswet.

 • Een 80% deelname is een vereiste om het portfolio examen te kunnen doen.

 • Wanneer je gebruik wil maken van de KMO-portefeuille bij het volgen van een opleiding integrale Orthomoleculaire Therapie of kPNI, verwijzen we je door naar onze lokale partner in België, KPNI Belgium (http://www.kpnibelgium.com).

  (http://www.kpnibelgium.com).

 • Nee, wij zijn geen regulier hbo-opleidingsinstituut. Daarom is het helaas niet mogelijk om studiefinanciering aan te vragen als je onze opleiding volgt.

 • Natura Foundation heeft de afgelopen 20 jaar meer dan 6.000 therapeuten opgeleid en is daarmee hét toonaangevende kennisinstituut voor orthomoleculaire, nutritionele geneeskunde en klinische Psycho-Neuro-Immunologie (kPNI).
  Wij onderzoeken en toetsen wetenschappelijke inzichten over gezondheid. Deze kennis delen we in deze opleiding en  via educatieve events zoals webinars en praktijkbijeenkomsten. In België werken we samen met onze lokale educatiepartner KPNIBelgium. Want, bij Natura Foundation hebben we een droom: de wereld gezonder maken. We zien het als onze opdracht om de nieuwste inzichten en kennis over de oorzaak en samenhang van symptomen en interventie mogelijkheden te vergroten, te delen en toe te passen. Met de (toegepaste) inzichten en kennis heeft iedereen meer mogelijkheden om zijn gezondheid te vergroten, preventief en curatief.

   

   

   

 • Dit is in aanvraag.

 • Als je ergens anders een cursus of opleiding over voeding of Orthomoleculaire Therapie hebt afgerond, kun je instromen in module 2. Je ontvangt dan bij minimaal 80 % aanwezigheid een deelnamecertificaat voor de gevolgde module. Een diploma krijg je alleen bij het afronden van alle 3 de modules (gevolgd bij Natura Foundation) met 80 % aanwezigheid en het met voldoende afronden van de bijbehorende 3 portfolio-opdrachten.