Hoe is je passie voor orthomoleculaire geneeskunde ontstaan?

Een sterke connectie met de natuur en passie voor kennis is er bij mij er van kinds af aan. Die leidde mij naar de natuurlijke gezondheidszorg. In de bijscholingen die ik ging opzoeken, vond ik de verdieping die ik zocht bij Natura Foundation.

 

Wat zou elke gezondheidsprofessional moeten weten volgens jou?

Mensen zijn gevoelige en kwetsbare wezens… met een grote noodzaak aan veiligheid en zekerheid maar evenzeer aan uitdaging en ontdekking. Onze gezondheid is ons kostbaarste bezit. Chronische symptomen zijn altijd op de ene of andere manier boodschappers van onvervulde behoeften. Ze vragen de dragers ervan om een reflectie, een reactie, om een verandering. Wat heeft iemand werkelijk nodig om zich beter te voelen. Daar horen persoonlijke en soms moeilijke processen bij, waar je als gezondheidsprofessional dankzij kennis met al je wijsheid, liefde en zorg mee in mag helpen begeleiden.

 

Welke vraag stellen therapeuten het vaakst aan je?

De meeste vragen die ik van studenten krijg zijn vragen in de diepte, psychologische vragen. Ik geef dan ook de lessen over stress, psyche, chronische vermoeidheid, anamnese enz. Chronische stress ligt vaak aan de basis van langdurige fysieke klachten. Vaak komt chronische stress ook voort uit niet verwerkte ervaringen, trauma’s. Het waren precies ook die vragen die mij zelf tijdens mijn opleiding bezig hielden. Ik dacht al aan de volgende stap… de oorzaak van de oorzaak.

 

Wanneer rijd je aan het einde van de dag tevreden naar huis?

Bijna altijd. Het willen bijdragen aan het welzijn van anderen en op die manier aan het welzijn van gezinnen, families, gemeenschappen en de gezondheid van de planeet is als een roeping. Er zijn tekens genoeg die wijzen op de grote noodzaak aan inspanningen om meer harmonie te brengen in de wereld. Gezond lichaam - gezonde geest - gezonde omgeving. Elke kans om bij te dragen aan een stap in de juiste richting om onze wereld beter te maken geeft mij innerlijke rust, vrede, tevredenheid.

 

Welke opleidingen heb je zelf gevolgd?

Mijn eerste opleiding was Gezondheidstherapeut.
Daarna verdiepte ik me in India en Nepal gedurende een jaar in Yoga en Ayurveda. Ik volgde een Hatha Yogateacher Training, Basic Ayurvedic Practitioner Course, Nada Yoga, Tibetaanse Acupressuur. Dan kwam orthomoleculaire therapie, Toegepaste kinesiologie (AK) ,‘Gezondheidstraining voor artsen en therapeuten’ door Dr. Wilko Van der Vegt (Spanje), Therapeut in de klinische Psycho-Neuro-Immunologie (kPNI), BrainQ Therapeut met masterclasses ADHD therapeut en Endocanabidoïdesysteem. Ik ben een echte autodidact die wordt gedreven door nieuwsgierigheid om altijd verder te onderzoeken en verbanden te leggen.

 

Wat doe je naast doceren nog meer?

Echtgenoot en vader zijn van twee tienerzonen. Samen met mijn vrouw, Inge, runnen wij het Holistisch Centrum -OM- in Kalmthout aan de heide waar we wonen en we allebei onze praktijk hebben, yogalessen geven en daarbuiten ook weekends en retreats in binnen- en buitenland organiseren. Daarnaast is muziek componeren en spelen een grote passie. Ik hou enorm van sauna, buiten zwemmen, in de tuin en bos werken, natuurwandelingen, kampvuur en reizen.

 

Waar ben je trots op?

Ik ben vooral trots op mijn vrijheid, het vinden van mijn eigen weg, onze relatie, onze kinderen, onze manier van leven, de prachtige reizen die ik heb mogen beleven. Kortom weinig het gevoel te hebben om te ‘moeten’.

 

Wat is je droom?

Ik droom van het verder kunnen zetten en laten groeien van ons project. Ik droom dat mensen steeds meer het vertrouwen vinden om eigen verantwoordelijkheid op te nemen voor hun gezondheid en de weg vinden om op een natuurlijke manier te werken aan herstel en balans in het leven.
Ik droom ook van een reis naar de jungle van Peru en Machu Picchu.