Praktische Informatie

e-learning webinar: Selfish Brain onder de loep de hersenen als stuurman van energie en gedrag

In dit webinar leert docent Fien Demeulemeester u alles over de verhouding tussen het brein en het immuunsysteem als zogenaamde “selfish systems”, welke invloed zij hebben op energieverdeling hoe u ervoor zorgt dat het brein de regie over energie en gedrag behoudt.

De mens is mens geworden doordat de hersenen gingen domineren. De hersenen zijn daarmee de stuurman van energieverdeling en gedrag. In de praktijk zien we echter dat de hersenen de regie kunnen verliezen. Dat kan kortdurend een normaal, fysiologisch proces zijn, maar als de hersenen de regie niet terug weten te krijgen dan ontstaat een pathologische situatie die kan leiden tot ziekte. Wat betekenen de concepten van het selfish brain en selfish immune system voor energieverdeling en onze gezondheid? Wat zijn de consequenties van het verlies van de regie door de hersenen? En: hoe zorgt u ervoor dat de hersenen de regie weer terugkrijgen en de normale energieverdeling wordt hersteld? Tijdens dit webinar vertelt docent en R&D Specialist Fien Demeulemeester wat er bedoeld wordt met een selfish brain, wat de oorzaken en gevolgen zijn van een verstoring in de regie en hoe u dit bij uw cliënten kunt oplossen.


Wat u leert:

  • Wat de concepten van het selfish brain en selfish immune system zijn en hoe zij invloed hebben op energie en gedrag
  • Wanneer we een selfish brain horen te hebben en wanneer het immuunsysteem de baas hoort te zijn
  • Hoe u ervoor kunt zorgen dat het brein de stuurman is en blijft
  • Hoe u zorgt voor het herstel van de energieverdeling tussen deze systemen bij uw cliënten


Praktische informatie

Wanneer: Na inschrijving en uiterlijk binnen 3 werkdagen ontvangt u uw persoonlijke kijklink. Via deze persoonlijke kijklink 6 weken toegang tot het video- en lesmateriaal
Duur: 60 minuten
Locatie: NF online leeromgeving, kijken waar en wanneer het u uitkomt
Prijs: € 6,99 exclusief btw
Betaling: Online (op rekening en incasso helaas niet mogelijk)
Docent: Fien Demeulemeester
Voor wie: Gezondheidsprofessionals die samen de wereld gezonder willen maken


U kunt deze e-learning webinar op elk gewenst moment starten, stoppen en pauzeren. Na inschrijving en uiterlijk binnen 3 werkdagen versturen wij u een persoonlijke kijklink die toegang geeft tot dit webinar.

 

Over de docent: Fien Demeulemeester

Fien studeerde Sport- en Bewegingswetenschappen aan de Universiteit van Gent en deed vervolgens een vierjarige opleiding tot osteopaat, aan de International Academy of Osteopathy. In 2013 raakte ze geïnspireerd om orthomoleculair therapeut te worden, door een docent die zeer enthousiast was over de opleiding van Natura Foundation. Inmiddels is ze orthomoleculair- en kPNI therapeut en geeft ze les bij onze opleiding Orthomoleculaire Therapie.

Meld u hier aan
Docenten

"Wanneer de oorzaak van de ziekte of klacht aangepakt wordt in plaats van de symptomen te bestrijden, kan het lichaam de gelegenheid krijgen om zichzelf te herstellen."

Klik hier voor meer informatie over Margo Peinemann

Margo Peinemann

Datum en locatie

Datum en locatie

Woensdag 16-02-2022

Locatie(s)

E-learning
, Online leeromgeving

Accreditatie

Accreditaties

  • KTNO: Accreditatie is aangevraagd

  • MBOG: Accreditatie is aangevraagd

  • NWP: Accreditatie is aangevraagd

  • BBOW-APSO: Accreditatie is aangevraagd

  • LVNT: Accreditatie is aangevraagd