Hoe is je passie voor orthomoleculaire geneeskunde ontstaan?

Mijn passie om mijzelf en mensen te helpen ontstond vanuit eigen interesse in het menselijk lichaam. Hoe zit het in elkaar? Wat is gezondheid? De kracht van emotie en ons eigen gedrag. Na verschillende opleidingen te hebben gevolgd, adviseerden vrienden van mij de opleiding Orthomoleculaire Therapie. Eenmaal in de klas was ik verkocht en begon mijn passie voor dit prachtige vak.

 

Wat zou elke gezondheidsprofessional moeten weten volgens jou?

Het allerbelangrijkste is het vermogen om te kunnen luisteren en handelen zonder invloeden van eigen belang.

Als we het hebben over gezondheid? Dat gezondheid gaat over de omgeving waarin iemand leeft en het bioritme. Een gezondheidsprofessional zou hier kennis van moeten hebben om echt iemand te kunnen helpen.

 

Welke vraag stellen therapeuten het vaakst aan je?

Wat is de beste oplossing voor mijn cliënt? De meeste behandelaren willen samen met de cliënt de snelste oplossing hebben voor de klacht. Het gaat niet om de quick fix, maar om de reis die herstel mag brengen. De ervaring die zowel de cliënt als de behandelaar mag opdoen tijdens het behandeltraject is waardevoller dan het uiteindelijke resultaat. Het brengt ons meer inzicht en maakt ons meer zelfredzaam.

 

Wanneer rijd je aan het einde van de dag tevreden naar huis?

Nadat ik in de natuur ben geweest, bijvoorbeeld na een grote wandeling of na het zwemmen. Een goede work-out doet ook altijd wonderen. Dan kan ik me helemaal in 'de zone' brengen en bezig zijn met mijn eigen lichaam. Mensen helpen om een betere leefstijl of gezondheid te behalen brengt bij mij ook een grote glimlach op mijn gezicht.

 

Welke opleidingen heb je zelf gevolgd?

Ik heb gestudeerd aan de hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) voor fysiotherapie. Binnen de opleiding heb ik een half jaar gewoond in Noorwegen (Bergen) om gezondheidspreventie te studeren. Daarna aan de universiteit van Maastricht voor gezondheidspreventie en menselijk gedrag. En als meest recente studie aan de Natura Foundation voor Integrale Orthomoleculaire Therapie.

 

Wat doe je naast doceren nog meer?

Ik heb een eigen praktijk in Maastricht waar ik als holistisch therapeut mensen in behandelingen of trajecten mag helpen naar een betere leefstijl en gezondheid.
Daarnaast sport ik graag en doe ik Crossfit, ben ik graag in de natuur, leef ik voor lekker eten en geniet ik van familie en vrienden.

 

Waar ben je trots op?

Ik ben trots op de weg die ik heb bewandeld, trots op dat ik er in dit leven met de prachtige mensen die ik familie en vrienden mag noemen. Ik ben vooral trots op het feit dat ik in de rol mag staan om mensen te mogen helpen en begeleiden. Ik ben trots om mijzelf.

 

Wat is je droom?

Mijn droom is om ooit vader te worden en hetgeen door te geven wat ik heb mogen leren. Lekker genieten van mijn leven en het leven delen. Binnen mijn carrière is mijn droom om mijn werk internationaal te mogen uitvoeren. Dat mensen mij invliegen voor geweldige samenwerkingen binnen gezondheidsprojecten. Mijn droom is om creatief te blijven en het innerlijk vuur blijvend te laten branden. Ik ben tenslotte niet aan het werk, maar ben hier om mijn levensmissie uit te dragen: helen, gidsen, leiden en genieten.