Hoe is je passie voor orthomoleculaire geneeskunde ontstaan?

Mijn moeder is orthomoleculair therapeut. Ik weet nog dat ik het allemaal maar niets vond, altijd maar slecht smakende spulletjes slikken omdat ze weer wat witte vlekjes op mijn nagels had gezien. Ook de dagelijkse bergen groenten op mijn bord heb ik haar niet in dank afgenomen. Destijds wilde ik alles behalve orthomoleculair therapeut worden!

 

Wat zou elke gezondheidsprofessional moeten weten volgens jou?

Dat niets is wat het lijkt! Denk voor jezelf en laat je niet misleiden. Kijk verder dan je neus lang is, maar zoek het ook niet te ver. De oplossing ligt vaak dichterbij dan je denkt. Dat geldt voor veel dingen in het leven, maar vooral ook voor gezondheid. Die van jezelf, maar ook die van je cliënten.

 

Welke vraag stellen therapeuten het vaakst aan je?

Waar ze moeten beginnen met de behandeling. Een cliënt kan soms met zulke complexe problemen komen, dat je het eventjes niet meer weet. Maar uiteindelijk is dat juist het leuke aan de job. Zie het als een moeilijke puzzel: het duurt even, maar alle stukjes passen uiteindelijk in elkaar.

 

Wanneer rijd je aan het einde van de dag tevreden naar huis?

Dat is meestal na een goede training of een belangrijke wedstrijd waarop mijn gymnasten goed gepresteerd hebben. Dan geef ik mezelf een schouderklopje. Hetzelfde gevoel kan ik hebben na een goede lesdag waarbij studenten me na afloop komen bedanken en ik aan hun gezicht zie dat ze iets in hun leven voortaan anders zullen aanpakken. Het grootste verschil ligt in de kleinste aanpassing!

 

Welke opleidingen heb je zelf gevolgd?

Eerst de master Sport- en Bewegingswetenschappen aan de Universiteit van Gent en vervolgens een vierjarige opleiding tot osteopaat, aan de International Academy of Osteopathy. Maar in 2013 raakte ik tóch geïnspireerd om orthomoleculair therapeut te worden, door een docent die zeer enthousiast was over de opleiding van Natura Foundation.

 

Wat doe je naast doceren nog meer?

Ik ben gymnastiekcoach. Mijn team traint tot 12 uur per week en we halen samen internationale selecties en successen. Het is een passie van me. Ook heb ik mijn eigen praktijk in Gent waar ik werkzaam ben als orthomoleculair therapeut, osteopaat en PNI-lifestylecoach. Tot slot ben ik plusmama van 2 kinderen van 7 en 8 jaar oud en ben ik mama van een dochtertje die nu bijna 3 maanden oud is. Het moederschap vind ik ook een boeiend en fantastisch iets.

 

Waar ben je trots op?

Ik ben trots op het feit dat ik geleerd heb om altijd mezelf te blijven. Het is niet altijd gemakkelijk om je weg te vinden in de complexe wereld van vandaag, en al zeker niet als je alles wilt weten en kunnen. Inmiddels kan ik me ontspannen in het feit dat niet alles perfect hoeft te verlopen. Alles is goed.

 

Wat is je droom?

Mijn droom is om mensen te inspireren. Hoe meer mensen ik een aha-erlebnis kan bezorgen, hoe liever ik het heb. Daarom zou ik graag een bepaalde functie veroveren waarbij ik zo veel mogelijk mensen kan bereiken. Waarom geen minister van volksgezondheid?