Om u beter van dienst te zijn maakt NaturaFoundation gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie.


Opleiding tot klinisch PNI-therapeut (jaar 2)

 

Klinische PNI – onmisbaar in de eerstelijns gezondheidszorg

Klinische psycho-neuro-immunologie is ontstaan uit de PNI: een integratieve wetenschap ontwikkeld door de Amerikanen Ader, Felten en Cohen. De PNI heeft sindsdien een spectaculaire groei doorgemaakt, zowel op wetenschappelijk als op therapeutisch vlak. Omdat toepasbaarheid in de gezondheidszorg bij kPNI centraal staat, wordt er gesproken over klinische PNI.

 

Deze opleiding geeft u diepgaande kennis van de universele werkingsmechanismen die aan de basis staan van de menselijke gezondheid. Binnen de huidige westerse wereld heeft de mens te maken met een reeks aan omgevingsfactoren die deze werkingsmechanismen verstoren. Denk hierbij aan nutriëntarme of calorierijke voeding, weinig beweging, medicijngebruik, stress en een vervuild leefmilieu. Het resultaat: een ware pandemie van aandoeningen waarmee de gezondheidszorg dagelijks worstelt.

 

Aan de hand van een optimale anamnese, gevalideerde vragenlijsten en laboratoriumonderzoek leert u verstoorde werkingsmechanismen herkennen en interpreteren. U zoekt de oorzaak van acute en chronische symptomen binnen de ruimere context van de patiëntgeschiedenis en leert ziektebeelden te duiden binnen een evolutionair per¬spectief. Deze analytische kennis vertaalt u vervolgens in concrete behandelplannen, waarbij de individuele patiënt centraal staat. U maakt hierbij gebruik van voeding in al haar vormen, beweging, psychosociale interventies, epigenetica, resoleomics en deep learning.

 

De complexe interacties tussen omgevingsfactoren, biologische systemen (psychologie, neurologie, endocrinologie, sociologie, immunologie), onze genen en epigenen bepalen onze kans op ziekte. Als kPNI-therapeut beschikt u over de kennis en vaardigheden om deze factoren op natuurlijke wijze positief te beïnvloeden en de strijd aan te gaan met fibromyalgie, CVS, diabetes type 2, metabool syndroom, chronische pijn en een keur aan andere veelvoorkomende aandoeningen bij uw patiënt.

 

Sinds de oprichting van de opleiding klinische PNI in 1987 zijn al duizenden therapeuten opgeleid in ondermeer Nederland, Spanje, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Engeland, Turkije en België.

 

Onderwijsprogramma

Het onderwijsprogramma is gebaseerd op de laatste ontwikkelingen binnen de psychologie, neurologie, endocrinologie, sociologie, immunologie en de interactie tussen al deze systemen. De praktisch toepasbare lesstof is gebaseerd op recent wetenschappelijk onderzoek en ervaring uit de praktijk.

 

Doelgroep

De kPNI-opleiding is geschikt voor (orthomoleculair) therapeuten, artsen, specialisten, psychologen, natuurgeneeskundigen, fysiotherapeuten, osteopaten, diëtisten en andere professionals in de gezondheidszorg. Onze opleidingen worden door diverse beroepsverenigingen als nascholing geaccrediteerd.

Wegens veranderde eisen van de zorgverzekeraars, is er veel verwarring omtrent de exacte toelatingseisen voor diverse beroepsverenigingen. Voor de meest actuele situatie over aanmeldeisen, gaat u naar de website van desbetreffende beroepsvereniging. Klik hier voor een overzicht.

Wanneer u twijfelt of u over voldoende kennis en ervaring beschikt om een opleiding bij ons te kunnen volgen, neem dan contact op met één van onze adviseurs: +31(0)186 651 022.

 

Vragen
Heeft u een specifieke vraag over onze opleidingen die op de website niet beantwoord wordt? Neem dan contact met ons op, of laat u terugbellen op een moment dat het u schikt.