Cursus Orthomoleculaire Voedingsleer

De vraag wat gezonde voeding is, houdt steeds meer mensen bezig. Toch is niet iedereen het erover eens wat gezond is. Moeten we minder vet eten, of juist meer? Kun je het ontbijt overslaan? Is het mogelijk om met voedingsstoffen iemand beter te maken? Bij deze cursus leer je alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om een wetenschappelijk onderbouwde  en effectieve nutritionele behandeling op te stellen.

Wat je leert

Tijdens de cursus leer je alles over de relatie tussen voeding en gezondheidsproblemen en het opstellen van valide orthomoleculaire voedingsplannen. Je verwerft kennis  over micronutriënten en hun ontgiftende werking en de rol van macronutriënten bij de behandeling en preventie van veelvoorkomende aandoeningen, waaronder obesitas, diabetes type 2, colitis ulcerosa en de ziekte van Crohn.  

 

  • Je kunt micro- en macronutriënten inzetten bij behandeling en preventie van hedendaagse aandoeningen en bent op de hoogte van hun indicaties en doseringen;
  • Je hebt basiskennis over de kracht van combinatietherapie als meest effectieve natuurlijke medicijn;
  • Je hebt kennis van de totale spijsvertering, de bijbehorende organen en hun functies;
  • Je bent in staat om zowel de darmflora als de darmbarrière te herstellen;
  • Je stelt cliëntspecifieke en valide orthomoleculaire voedingsplannen op volgens de klinische PNI, niet alleen voor behandeling en preventie maar ook ter ondersteuning van de gezondheid;
  • Je herstelt en ondersteunt de energiestofwisseling bij cliënten die energieproblemen hebben;
  • Je begeleidt cliënten op een effectieve manier en maakt hen therapietrouw.

 

 

 

Wetenschappelijk onderbouwde voedingsinterventies

De cursussen en opleidingen van de Natura Foundation zijn gebaseerd op modern wetenschappelijk onderzoek en worden gegeven door ervaren docenten. Omdat onze docenten hun wetenschappelijke achtergrond en didactische vaardigheden combineren met jarenlange praktijkervaring en eigen onderzoek, kun je ervan uitgaan dat je niet alleen nieuwe kennis opdoet, maar vooral ook leert hoe je dit in de praktijk brengt. 

Inzichten vanuit de klinische psycho-neuro-immunologie

Natura Foundation is de founder van klinische PNI. Belangrijk inzichten vanuit de psycho-neuro-immunologie worden ook gebruikt in de cursus Orthomoleculaire Voedingsleer. Naast nutritionele therapie, whole-food treatment, evolutiebiologie en antropologie leer je ook meer over de psycho-, neuro-, en immunologische achtergrond van hedendaagse aandoeningen. Bovendien doe je praktisch toepasbare kennis op van de werkingsmechanismen die de gezondheid beïnvloeden.

Doelgroep

De cursus is speciaal bedoeld voor  mensen die  in de gezondheidszorg werkzaam zijn en  voeding en suppletie effectief  willen gaan inzetten binnen hun behandelingen, zoals natuurgeneeskundigen, osteopaten, diëtisten, artsen, fysiotherapeuten, verpleegkundigen, en psychologen.

Accreditatie

De cursus Orthomoleculair Voedingsleer is geaccrediteerd door de beroepsverenigingen MBOG, KTNO, NVD, BBOW-APSO, NWP en VNT.

Duur van de cursus

6 dagen.

 

Aanbeveling volgorde leerpad

De opleiding is opgedeeld in drie cursusmodules die je afzonderlijk van elkaar kunt volgen. Het is aan te bevelen te beginnen met de cursus Orthomoleculaire Voedingsleer. Vervolgens doe je Orthomoleculaire Gezondheidsleer en tot slot Evolutionaire Gezondheidsleer