Cursus Sport & PNI

Veel sporters hebben last van terugkerende blessures. De sportcarrière kan daar ernstig onder lijden. Het probleem is dat blessures vaak moeilijk te behandelen zijn vanuit de aanwezige kennis. Ondertussen is er bij sporters en trainers weinig inzicht in de onderliggende problematiek. Met de cursus Sport & PNI breng je daar verandering in en pak je blessures bij de oorzaak aan. Bovendien leer je succesvolle interventies opstellen waarmee je sportprestaties nog verder kunt verbeteren.

Controle over terugkerende blessures

Veel chronische blessures zijn onnodig. Om ze te voorkomen of te behandelen is echter kennis van resoleomics nodig. Resoleomics is het lichaamseigen vermogen tot herstel. Veel sportdiëten en lifestylekeuzes zitten dit herstel juist in de weg, zoals de overdadige consumptie van koolhydraten. Met Sport & PNI leer je het oplossend vermogen van het lichaam zélf aanspreken en dit in het voordeel van de sporter te keren.

 

 

 

Innovatieve kPNI interventies in de sport

Naast resoleomics, zijn psyche, voeding, beweging, lifestyle, energie en het bioritme de sleutel tot een optimale gezondheid en succes. We besteden aandacht aan fysiologische factoren, voeding, ontstekingsgevoeligheid en de interactie tussen darm en hersenen.  Met klinische PNI open je bovendien de deur naar een ongekende verbetering van de lichamelijke en mentale stresstolerantie. Je leert nieuwe behandel- en trainingsmethoden toe te passen op een sportspecifieke manier en met behulp van inzichten uit de klinische psycho-neuro-immunologie. De klinische PNI biedt dankzij deze principes een concurrerend voordeel.

Wat je leert

Tijdens de cursus leer je op praktische wijze psyche, voeding, beweging, suppletie, energie, resoleomics en bioritme inzetten bij het voorkomen en behandelen van blessures, alsmede het verbeteren van sportprestaties.

 

  • Je kent de essentiële psychologische en fysiologische factoren bij sportprestaties en zet succesvol interventies in bij sporters waarbij al deze factoren worden geïntegreerd.

  • Je bent goed onderlegd in de rol van persoonlijkheid en gedrag bij blessurepreventie en sportbegeleiding, waarbij stresstolerantie, intuïtie, besluitvaardigheid en intrinsieke motivatie belangrijke focusgebieden zijn;

  • Je stelt de juiste interventies op voor zowel het behandelen van blessures, verbeteren van de prestatie en optimaliseren van zowel individueel als team-succes;

  • Je maakt de juiste keuze tussen quick wins en slow wins om zowel op korte termijn als lange termijn succes te hebben als begeleider en om daardoor langdurig met het individu en/of het team te kunnen werken;

  • Je helpt sporters te kiezen voor de juiste trainingsintensiteit  en adviseert ze over algemene belasting/belastbaarheid issues;

  • Je begeleidt sporters zowel geestelijk als lichamelijk en verbetert daardoor de psychologische en gedragsfactoren waardoor inspanning letterlijk minder energie kost.

Wetenschappelijk onderbouwd

De cursussen en opleidingen van de Natura Foundation zijn gebaseerd op modern wetenschappelijk onderzoek en worden gegeven door ervaren docenten. Omdat onze docenten hun wetenschappelijke achtergrond en didactische vaardigheden combineren met jarenlange praktijkervaring en eigen onderzoek, kun je ervan uitgaan dat je niet alleen nieuwe kennis opdoet, maar vooral ook leert hoe je dit in de praktijk brengt.

Doelgroep

Iedereen die sporters een effectieve en geïntegreerde aanpak wil bieden bij blessurepreventie en prestatieverbetering, alsmede (sport)therapeuten, (personal) trainers, (sport) diëtisten, fysiotherapeuten, coaches, sport- en fitnessinstructeurs, sport- en bewegingscoördinatoren. 

Accreditatie

De curus Sport en PNI is geccrediteerd door de beroepsverenigingen MBOG, NVKH, NWP en BBOW-APSO en KTNO.

Duur van de cursus

2 dagen.