ENERGIETEKORT. SYMPTOOM OF OORZAAK?

Energietekort is een veelgehoorde klacht in de praktijk. Dit lijkt slechts een symptoom, maar in werkelijkheid staat het aan de basis van veel ziektebeelden. Om daar als gezondheidsprofessional meer grip op te krijgen, moeten we terug naar de oorsprong en werking van energie: de samenhang tussen de energieproductie op celniveau en de energieverdeling in het hele lichaam. Wat zijn de oorzaken achter een verstoorde energieproductie? Onder welke omstandigheden trekken sommige systemen onevenredig veel energie naar zich toe? Wat – of wie – bepaalt uiteindelijk waar de energie van uw cliënt naartoe gaat? Door gezondheid systemisch en integraal te bekijken is er veel meer mogelijk dan u misschien denkt. Omdat dit een groot en belangrijk onderwerp is, besteedt Natura Foundation in 2019 extra veel aandacht aan energie en gezondheid via het jaarthema ‘Origins of Energy’. Onze docent Margo Peinemann gaf drie webinars met betrekking tot dit thema. Heeft u er een gemist? Dan kunt u deze hieronder bekijken.

Webinars binnen ons thema "Origins of Energy"

1

Webinar 1: Functioneren van de mitochondriën

Wat zijn mitochondriën en hoe werken ze? Ervaren therapeut Margo Peinemann reikt u 7 strategieën aan, waarmee u de mitochondriën weer optimaal laat functioneren.

2

Webinar 2: De vijf V's voor meer ATP

Het gehele proces rondom ATP-productie wordt beschreven aan de hand van vijf V’s: voorziening, verbruik, verdeling, verstoring en verbetering.

3

Webinar 3: Energie en het immuunsysteem

Margo Peinemann stelt zich de vraag hoe de energiehuishouding en het immuunsysteem elkaar beïnvloeden en wat voor consequenties dat heeft voor de gezondheid.

Origins of Energy

Vaak wordt gedacht dat energiegebrek niets meer is dan een symptoom. In de visie van Natura Foundation staan stoornissen in de energiehuishouding vaak aan de basis van aandoeningen. Dit inzicht verandert de manier waarop de behandeling wordt ingestoken. In plaats van symptoombestrijding gaan we terug naar de bron van de klachten, de ‘origins of energy’. Met onze behandelrichtlijnen pakken we de energiehuishouding in cel en systeem integraal aan. Daarmee nemen we een unieke positie in binnen de gezondheidspraktijk.