Vul uw gegevens in en bekijk het webinar "Welk voedingspatroon geeft ons het meeste energie?"

In voorlichting over voeding speelt de Schijf van Vijf vaak een prominente rol. De Schijf van Vijf houdt sterk rekening met eetgewoonten en -cultuur in Nederland. Zo krijgt een vrouw van veertig het advies om dagelijks naast groenten en fruit minimaal vier boterhammen, vier aardappelen, twee porties zuivel en veertig gram kaas eten. Dit alles verdeeld over vier tot maximaal zeven eetmomenten per dag. Hoe verhouden deze adviezen zich tot het voedingspatroon waar de mens op is geëvolueerd? Wat doet een voedingspatroon volgens de Schijf van Vijf met ontstekingsgevoeligheid, insulinegevoeligheid en – uiteindelijk – het energieniveau van uw cliënt? Margo Peinemann neemt u mee op een evolutionaire voedingsreis, waarin de adviezen volgens de Schijf van Vijf onder de loep worden genomen en alternatieven worden bekeken die misschien wel een gunstiger invloed hebben op het energieniveau van uw cliënt.

Uw Profiel

* verplicht veld