Maak kennis met de oerervaringen van Dr. Kuipers

dinsdag 11-juni-2019

Op 16 september 2019 start wederom de vernieuwde opleiding Orthomoleculaire Therapie. Dat wist u misschien al, maar we hebben nog meer goed nieuws. De opleiding is namelijk een docent rijker. Dr. Remko Kuipers, onderzoeker, cardioloog i.o. en gezondheidscoach, zal alle ins en outs met u delen op het gebied van evolutionaire geneeskunde en de orthomoleculaire behandeling van veelvoorkomende degeneratieve ziekten. 


Binnen de vernieuwde opleiding Orthomoleculaire Therapie zal Dr. Kuipers u in de eerste module leren wat de mismatch is tussen hoe we vroeger leefden en nu. Bovendien zal hij in de tweede module zijn kennis en ervaringen met u delen rondom de behandeling van hart- en vaatziekten. Daar ligt volgens de cardioloog in opleiding nog veel ruimte voor verbetering. Hij pleit daarom voor een evolutionair perspectief, ook binnen de cardiologie.


“Onze genen zijn door de evolutie perfect aangepast aan het dieet van de jager-verzamelaar, maar onze levensomstandigheden zijn daar door landbouw, industrie en de komst van fastfood steeds verder van verwijderd. Daardoor bestaat er tegenwoordig een mismatch tussen onze omgeving en onze oeroude genen, resulterend in welvaartsziekten zoals obesitas en hart- en vaatziekten”, aldus Kuipers.

 
In een artikel in Trouw legt de cardioloog uit dat veel van zijn patiënten werkelijk geen idee hebben wat ongezonde voeding met ze doet. Kuipers: “Alleen goede voorlichting kan hen wijzer maken”. En daar zien wij natuurlijk een belangrijke rol weggelegd voor de orthomoleculair geschoolde therapeut!

 

Levendige lessen

Dr. Kuipers was de eerste promovendus in de evolutionaire geneeskunde. Dit is de wetenschap die zich richt op de gezondheid in een breed perspectief. U kunt daarbij denken aan voeding, beweging en andere leefstijlfactoren. Inmiddels heeft Kuipers tal van wetenschappelijke artikelen en boeken op zijn naam staan, zoals ‘Het Oerdieet’ en ‘Oergezond’. Ook is hij een ervaren spreker en regelmatig laat hij van zich horen tijdens spraakmakende televisieprogramma’s. De lessen van Dr. Kuipers zitten vol interactieve momenten en worden als zeer levendig beschouwd.  

 

Er is nog plek

Wilt u net als Dr. Kuipers uw cliënten kunnen voorlichten over wat nu echt een gezonde leefstijl is? Volg dan bij ons de geheel vernieuwde opleiding Orthomoleculaire Therapie. Deze is speciaal ontwikkeld voor gezondheidsprofessionals die voeding, voedingsstoffen, beweging, suppletie en andere leefstijlinterventies integraal willen inzetten bij de preventie en behandeling van hedendaagse ziektebeelden. U leert kijken naar de risicofactoren én mogelijkheden voor een betere gezondheid op alle niveaus: biochemie, energie, cellen en organen, orgaansystemen, de (sociale) omgeving en de wederzijdse interacties daartussen. Onze lessen zijn interactief, didactisch goed opgebouwd en afwisselend, met veel aandacht voor praktijkvoorbeelden, interventies en gesprekstechnieken. De docenten combineren hun theoretische achtergrond en didactische vaardigheden met jarenlange praktijkervaring.


De opleiding valt goed te combineren met een baan of actieve praktijk. Wacht niet langer, u kunt zich nu nog inschrijven voor de nieuwe module 1 in september. Klik hier voor meer informatie.

 

Bron

https://remkokuipers.com/wordpress/wp-content/uploads/2014/10/Remko-Trouw-010314-Hinke-Hamer1.pdf