Flavonoïden – natuurlijke antihistaminica

vrijdag 16-augustus-2013



Bijna alle fruit, groente, kruiden (o.a. ginkgo) en specerijen bevatten flavonoïden. Factoren die bijdragen aan een deficiëntie van flavonoïden zijn onvoldoende inname van groente en fruit, evenals het routinematig consumeren van industrieel verwerkte producten. Symptomen die kunnen wijzen op onvoldoende inname van flavonoïden zijn: zeer gemakkelijk bloeden (tandvlees, neus), gemakkelijk blauwe plekken krijgen die vervolgens maar langzaam verdwijnen en ook het gemakkelijk opzwellen na blessures. Ook immuunzwakte, zich uitend in het gemakkelijk oppikken van een verkoudheid of een andere infectie, kan wijzen op een tekort. Tot slot zijn flavonoïden zeer goed inzetbaar als natuurlijk antihistaminicum, bijvoorbeeld bij het opspelen van hooikoorts of een allergie voor honden of katten.

Flavonoïden worden onder andere ingezet bij:

  • Gevoeligheid voor bloedingen
  • Immuunzwakte
  • Cardiovasculaire aandoeningen
  • Allergische aandoeningen

Voor meer wetenschappelijke achtergrond bij flavonoïden, leest u onze monografie.

Cookies

Als u verder klikt op onze website, gaat u er ook mee akkoord dat we cookies gebruiken. Daarmee verzamelen we gegevens en volgen we wat bezoekers doen op onze website. Met die informatie verbeteren we onze website en tonen we informatie die aansluit bij wat u interesseert. Als u geen cookies accepteert, kunt u geen video's bekijken of content delen op social media. Meer informatie.

Cookies zelf instellen