Praktische Informatie

Module 1: Voeding en Preventie (IOT7)

De opleiding Integraal Orthomoleculair Therapeut is speciaal voor gezondheidsprofessionals die orthomoleculaire behandelingen willen aanbieden. In de module ‘voeding en preventie’ leert u integraal en evolutionair denken en handelen om als orthomoleculair therapeut de gezondheid van uw cliënt te bevorderen. Verspreid over acht lesdagen behandelen we:

 • Macro- en micronutriënten in voeding: hun functie in het lichaam en de verhoudingen en hoeveelheden waarin ze gegeten (moeten) worden
 • De toepasbaarheid van diverse moderne diëten en voedingsadviezen: de verschillen en overeenkomsten tussen de schijf-van-vijf, mediterrane voeding, het ketogeen dieet en oervoeding
 • Spijsvertering: de invloed van voeding op de functie van organen zoals de mond, de maag, de darmen en de lever
 • Fytotherapeutica
 • Ontgifting en biotransformatie: de rol van darmbacteriën binnen ons organisme en de invloed op de werking van het spijsverteringsstelsel
 • Microbioom en lever: het belang van een goed functionerende lever met betrekking tot voeding, de oorzaken waarom deze vaak niet goed functioneert en het verschil tussen fase 1 en 2 van de biotransformatie

Tijdens ‘voeding en preventie’ wordt de basis gelegd voor de oorzaakgerichte behandeling die de orthomoleculaire therapie kenmerkt. In module twee maakt u vervolgens kennis met energie en systeemdenken, waarna de kennis van de eerste twee modules samenkomt in module drie. Hierin kijken we naar ziektebeelden, de behandeling daarvan en de preventie van veelvoorkomende klachten.

Voor wie is de opleiding Integraal Orthomoleculair Therapeut?

De opleiding Integraal Orthomoleculair Therapeut is speciaal bedoeld voor iedereen die interesse heeft of werkzaam is in de gezondheidszorg en graag wil weten hoe voeding, beweging, leefstijl en suppletie effectief kunnen worden ingezet voor het verbeteren en vergroten van gezondheid

Online lesdagen

Lesblok 1 en 4 vinden alleen op locatie plaats als de 1,5 meter-maatregel vervalt. Geldt de 1,5 meter-maatregel nog ten tijde van de lesdagen? Dan zullen ook deze lessen online plaatsvinden. Wij volgen hierin de richtlijnen van het RIVM, maar hopen u uiteraard weer snel te kunnen verwelkomen in ons opleidingscentrum. Uiteraard houden wij u hiervan op de hoogte. 

Liever de gehele module online volgen? Dat kan! De live lesdagen zijn ook online te volgen via een livestream. 

Word als eerste geïnformeerd over onze lesdata in September 2022

Kunt u niet deelnemen in januari 2022? En wilt u als eerste geïnformeerd worden over onze lesdata in september 2022? Meld u dan hier aan.

Belangrijke informatie

Kennis over anatomie, fysiologie en pathologie is gewenst. Deze basiskennis bij u en uw medecursisten zorgt ervoor dat docenten sneller verdieping kunnen opzoeken. De opleiding bestaat uit acht lesdagen van 09:30 – 17:00 uur (via Zoom) en is goed te combineren met een baan of de actieve praktijk.

Investering

De prijs voor de module Voeding en Preventie is € 995 (vrijgesteld van BTW). 

(Bij betaling in termijnen betaalt u 3 x € 349. U betaalt dan € 1047 in totaal).

Docenten

"Wanneer de oorzaak van de ziekte of klacht aangepakt wordt in plaats van de symptomen te bestrijden, kan het lichaam de gelegenheid krijgen om zichzelf te herstellen."

Klik hier voor meer informatie over Margo Peinemann

Margo Peinemann

Klik hier voor meer informatie over Chantal Brandt, van den -Simons

Chantal Brandt, van den -Simons

"Het heeft geen zin om enkel symptomen te behandelen als de oorzaak niet gevonden wordt. De oorzaak is het probleem en dàt moet gevonden en opgelost worden."

Marnix Dekeyzer

Programma

1: Introductie: voeding, beweging en gedrag - toen en nu

2: Macronutriënten

3: Micronutriënten - vitaminen

4: Micronutriënten - mineralen

5: Fytotherapie

6: Spijsvertering, maag en darm

7: Microbioom

8: Lever, ontgifting en biotransformatie

Datum en locatie

Datum en locatie

Dinsdag 18-01-2022 - Online

Woensdag 19-01-2022 - Online

Woensdag 02-02-2022 - Online

Donderdag 03-02-2022 - Online

Woensdag 16-02-2022 - Online

Donderdag 17-02-2022 - Online

Maandag 14-03-2022 - Numansdorp + livestream

Dinsdag 15-03-2022 - Numansdorp + livestream

Locatie(s)

Online NL
, Online

Opleidingscentrum Numansdorp (hybride les)
Groeneweg 25 A, Numansdorp + livestream

Accreditatie

Accreditaties

 • KTNO: Nascholing

 • LVNT: Nascholing

 • BBOW-APSO: Accreditatie is goedgekeurd en als toelating bevestigd

 • MBOG: Nascholing
  De totale studiebelasting van de gehele opleiding (3 modules) is 54 ECT.
  Beschikt u over een actieve BIG registratie? Bij afronding van de volledige opleiding Integraal Orthomoleculair Therapeut kunt u een verzoek om toelating bij de MBOG indienen. Kijkt u voor verdere informatie op de website van de MBOG.

 • NWP: Accreditatie is goedgekeurd en als toelating bevestigd
  De totale studiebelasting van de gehele opleiding (3 modules) is 54 ECT. De afronding van de volledige OT, samen met het MBK-diploma, geeft u toegang tot het lidmaatschap van de NWP. Kijkt u voor verdere informatie op de website van de NWP.

 • NWP: Nascholing

 • ADAP: Nascholing