Over Natura Foundation

Natura Foundation is het internationale kennisinstituut op het gebied van klinische psycho-neuro-immunologie en nutritionele geneeskunde. Binnen een duurzame relatie biedt Natura Foundation gezondheidsprofessionals vooruitstrevende opleidingen, advies, coaching, publicaties en werkbare oplossingen op wetenschappelijk niveau.

 

Natura Foundation leert mensen hoe zij meer grip kunnen krijgen op gezondheid, voor een zo natuurlijk mogelijk herstel. Vanuit de klinische neuro-psycho-immunologie onderzoeken we wetenschappelijk en integraal hoe iemand gezond wordt en blijft en we delen deze kennis met gezondheidsprofessionals. Meester worden van je eigen gezondheid – “mastering health” – daar vecht Natura Foundation voor.

Internationaal kennisinstituut

We publiceren, onderzoeken, innoveren en leiden op. De samenwerking met grote wetenschappers zoals Frits Muskiet, Charles Raison en meerdere internationale universiteiten heeft Natura Foundation op de wetenschappelijke wereldkaart gezet. Daardoor zijn we hét internationale kennisinstituut op het gebied van klinische psycho-neuro-immunologie en nutritionele geneeskunde. 

 

Fundamenteel begrip van ziekte en gezondheid

Natura Foundation is founder van de klinische PNI, de psycho-neuro-immunologie. Klinische PNI is hét integrale behandelperspectief voor de gezondheidsprofessional van nu. Het staat daarom aan de basis van al onze cursussen en opleidingen.

Binnen de kPNI vormen de interacties tussen emoties, hormonen, het zenuwstelsel, het maag-darmkanaal en het immuunsysteem het fundament voor het begrip over ziekte en gezondheid. De belangrijkste interventies zijn gericht op voeding, het gebruik van solution-focused brief therapy, het reguleren van het bioritme, voorkomen en bestrijden van laaggradige ontstekingen en het gebruik van bewegingsprogramma’s.

Ontwikkeling en coaching

Natura Foundation ondersteunt jouw ontwikkeling als gezondheidsprofessional met actuele wetenschappelijke kennis vanuit de integrale kPNI-filosofie. Met opleidingen van Natura Foundation krijg je fundamenteel inzicht in complexe, menselijke werkingsmechanismen. Zo beschik je over objectieve argumenten voor jouw adviezen en behandelingen. Bij onze opleidingen is de praktijk net zo belangrijk als de theorie. Aan de hand van casussen leer je problemen te identificeren en te vertalen naar een effectief en integraal behandelplan.

Heb je vragen of wil je extra ondersteuning tijdens de opleiding? Onze docenten helpen je graag tijdens het cursistenspreekuur. Maar we gaan verder: ook na je opleiding ondersteunen we je met coaching en kennis. Zo bieden we seminars, webinars en praktijkbijeenkomsten met actuele thema’s op het gebied van orthomoleculaire therapie, voeding, beweging en suppletie.

Ook houden we je kennis op peil met de monografieën, artikelen en whitepapers die we regelmatig verspreiden via onze website, enews en sociale media. En heb je behandeladvies nodig? Dan kun je altijd bellen met ons Therapeuten Spreekuur. Zo sta je er nooit alleen voor.

Docenten

Natura Foundation heeft een breed internationaal team met ervaren docenten, bestaande uit artsen, kPNI- en orthomoleculair therapeuten, onderzoekers en psychologen. Iedere docent wordt ingezet op gebied van zijn of haar specialismen. Ze zijn verbonden aan universiteiten, kennisinstituten en werkzaam binnen medische praktijken en klinieken. Ook binnen Natura Foundation doen ze onderzoek, ontwikkelen ze nieuwe kennis en passen hun vaardigheden toe binnen de eigen gezondheidspraktijk.

Partners

Natura Foundation werkt samen met opleidingspartners in België, Duitsland, Engeland, Nederland, Oostenrijk, Spanje en Zwitserland. Op deze manier staan we dicht bij de gezondheidsprofessional en kunnen we optimaal inspelen op lokale educatiebehoeften.