Praktische informatie

Vooropleiding

Een afgeronde cursus medische basiskennis én een opleiding tot orthomoleculair-therapeut of een (para)medische HBO-opleiding. Indien u een uitsluitend een (para)medische HBO-opleiding hebt afgerond wordt basiskennis van orthomoleculaire geneeskunde aangeraden.

 

Doelgroep

(Para)medische gezondheidsprofessionals, zoals orthomoleculair therapeuten, natuurgeneeskundig therapeuten, artsen, fysiotherapeuten, osteopaten, sporttherapeuten, (sport)diëtisten, verloskundigen en verpleegkundigen.

 

Duur van de opleiding

De opleiding bestaat uit 3 lesblokken van 18 dagen, verspreid over 3 jaar. Elk lesblok bestaat uit 6 modules van 3 dagen. In totaal bestaat de opleiding dus uit 54 dagen.

 

Studiebelasting

Lesuren: 153 uur per lesjaar, waarvan 126 contacturen per lesjaar. In totaal omvat het aantal lesuren van de opleiding 459 uur, waarvan 378 contacturen. 

Zelfstudie-uren: gemiddeld zal er 15 tot 25 uur per module aan voorbereiding en verwerking van de lesstof besteed moeten worden. De zelfstudie-uren zijn een gemiddelde; het werkelijke aantal benodigde uren is sterk afhankelijk van individuele (voor)kennis, capaciteiten en ervaring. 

 

Lesmateriaal

Het lesmateriaal wordt digitaal aangeboden.

 

Deelnamecertificaat

Indien men bij minimaal 80% van een lesjaar aanwezig is geweest, ontvangt men daarvoor een deelnamecertificaat.

 

Examen en diploma

In module 1 van jaar 2 en in module 1 van jaar 3 wordt er een schriftelijk examen (multiple choice) afgenomen. Na afloop van jaar 3 wordt het laatste schriftelijke examen afgenomen en wordt afgesloten met een mondeling examen. Tijdens dit examen wordt door middel van het afnemen van een anamnese en het opstellen van een behandelplan de totale lesstof behandeld. Wanneer het examen met goed gevolg is afgelegd, mag de titel ‘Therapeut in de klinische psycho-neuro-immunologie’ worden gevoerd.

 

Lestijden

Van 9.00 tot 17.30 uur.

 

Prijs en inschrijven

Het is mogelijk om per jaar in te schrijven of direct voor de volledige opleiding.

 

Optie 1: inschrijven volledige opleiding
U schrijft zich in voor de volledige opleiding. Uiteraard betaalt u per jaar het lesgeld en is gespreid betalen mogelijk (1, 3 of 10 termijnen per lesjaar). U betaalt dan drie jaar lang het opleidingstarief van het jaar waarin u begon. Indien u toch een jaar wilt overslaan, en vervolgens weer verder gaat, betaalt u het dan geldende opleidingstarief.


Optie 2: inschrijven per jaar
U schrijft zich elk studiejaar opnieuw in voor het dan geldende opleidingstarief. Ook hier is gespreid betalen mogelijk (1, 3 of 10 termijnen per lesjaar).

 

Brochure

Download hier de brochure