Agenda

Zaterdag 30 september 2017
t/m zaterdag 30 september 2017

Ancestral Health Symposium

Gezonde levensverwachting steeds lager

Steeds meer en steeds jongere mensen krijgen te maken met chronische aandoeningen, zoals diabetes type 2, artritis, depressie of auto-immuunaandoeningen. Chronische aandoeningen worden voor 95% toegeschreven aan omgevingsfactoren, waaronder leefstijl. 

 

Leefstijl als medicijn

Patiënten experimenteren op grote schaal met leefstijlveranderingen. Zo zegt 86% van de patiënten met psoriasis te experimenteren met voeding. Tegelijkertijd geeft 80% van de studenten geneeskunde en beginnend huisartsen aan meer te willen leren over voeding. Daarom organiseert de Ancestral Health Stichting Nederland op zaterdag 30 september een symposium over “leefstijl als medicijn”, met als doel een verbetering van onze gezondheid tegen een minimum aan kosten. Zowel de sprekers als de deelnemers bestaan uit wetenschappers, (para)medici en geïnteresseerde leken.

 

Sprekers

Zo zal Hanno Pijl, hoogleraar diabetologie aan het Leids Universitair Medisch Centrum, spreken over de relatie tussen leefstijl en diabetes. Hans van Kuijk, sportarts komt vertellen over de leefstijlveranderingen binnen het Brabantse dorp Leende. Vita Gurvits, studente geneeskunde, presenteert de uitkomsten van haar masteronderzoek naar het effect van een therapeutisch leefstijlprogramma bij patiënten met angst en depressie. Ook de schrijver van Het Oerdieet, cardioloog in opleiding Remko Kuipers (docent Natura Foundation), en de recent gepromoveerde Leo Pruimboom (scientific director Natura Foundation) zijn onder de sprekers.

 

Meer informatie


Plaats
Maastricht
E-mail